Voor de vorige updates klik hier
CASH B24D.001 - Uitleverdatum 8 mei 2024
Controle Belgische IBAN nummers verbeterd
CASH B24D - Uitleverdatum 6 mei 2024
Algemeen
Vanaf mei 2024 veranderen we de manier waarop we nieuwe updates met je delen. In plaats van de readme.pdf waarin we voorheen alle nieuwe updates met je deelde, kun je nu alle recente en vorige updates bekijken via onze kennisbank.
Laatste Update
Wanneer er een nieuwe update voor CashWeb en CashWin beschikbaar is, openen we de Laatste update pagina voor je. Het voelt vertrouwd, want net als voorheen met de readme.pdf opent deze pagina eenmalig in een nieuw browservenster. Als je op "Nieuw in CASHWeb" klikt, kom je ook op deze pagina terecht. Handig, toch? Bovendien kun je gemakkelijk naar vorige updates navigeren vanaf deze pagina.
Voorgaande Updates
Op de Versie updates pagina vind je alle voorgaande updates, op volgorde van versienummer en uitleverdatum. Zo heb je toegang tot alle eerdere updates vanaf 1 januari 2023. Voor Cash Lonen hebben we een speciale pagina waarop alle wijzigingen van een jaar worden samengevoegd, waardoor het voor jou als gebruiker makkelijker is om door alle wijzigingen in een jaar te navigeren. Je kunt ook alle voorgaande Cash Lonen-updates per kalenderjaar bekijken (zie: 2023 en 2024).
Door deze wijziging kunnen we onze nieuwe updates duidelijker en makkelijker met je delen en heb je ook toegang tot alle voorgaande updates.
Financieel
Nieuw
-
Vanaf nu moeten alle banknummers in je administratie voldoen aan IBAN. Waarom? Omdat alleen IBAN-bankrekeningnummers sinds 2020 geldig zijn. Dit zorgt ervoor dat je facturen op tijd worden betaald en dat je aan al je betalingsverplichtingen kunt voldoen.
Wat betekent dit voor jou? Wanneer je bedrijfsgegevens opslaat, ontvang je een waarschuwing om ervoor te zorgen dat alle bankrekeningnummers zijn omgezet naar IBAN. Bij het wijzigen van een bestaande relatie wordt je er ook aan herinnerd dat BBAN niet meer is toegestaan in het betalingsverkeer. En bij het aanmaken van een nieuwe relatie worden alleen IBAN's geaccepteerd.
Verder hebben we enkele aanpassingen in verschillende secties, zoals bij de Crediteurenparameters, Instellingen CashApp, Onderhoud dagboeken en het aanmaken van betaalopdrachten SEPA, om ervoor te zorgen dat alleen IBAN-bankrekeningnummers worden gebruikt.
Dit zal helpen om mogelijke betalingsproblemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat jouw administratie up-to-date is volgens de laatste normen.
Opgelost
- In de module Facturering kan je letters gebruiken in de factuurnummers. Dit kon er voor zorgen dat het xml-bestand niet meeging met de factuur. Dit is opgelost.
- Als je in het documentenbeheer op een mapnaam klikte, dan kon het zijn dat er een vreemde melding in beeld kwam. Dit is opgelost.
- Als je de administratie cashuser opende dan kreeg je de vraag in beeld of je de betaallink wilde aan te zetten. In de cashuser kan je de betaallink niet aanzetten, dus de melding hebben we uitgeschakeld voor de administratie cashuser.
Aangepast
- Bij het inlezen van een verkoop e-factuur zijn er een aantal tests of de periode voldoet zoals bijvoorbeeld de min. / max boekperiode, of dat de periode voor de eerste boekperiode ligt. Als een factuur niet kan worden ingelezen dan krijg je een e-mail dat de boekperiode niet goed is. De nieuwe melding verduidelijkt over welke datum en periode het gaat.
- De betaallink en de AcceptEasy koppeling kunnen niet samen werken en voor onverwachte resultaten zorgen. Daarom kan de betaallink niet aan worden gezet als de instelling voor AcceptEasy aan staat.
- De flow voor het creëren van een betaallink is aangepast. Er wordt nu voor iedere factuur/aanmaning/contributienota of kopie dezelfde betaallink/QR-code gebruikt.
- Het kon voorkomen dat de bank een (deel van een) betaalbestand afwijst, als er bij de een betaalregel geen BIC code staat. Staat er bij de relatie geen BIC code, dan wordt aan de hand van het IBAN nr automatisch een BIC code meegeven in het betaalbestand.
Vervallen
- Omdat de acceptgiro niet meer wordt gebruikt, is deze mogelijkheid uit CASH verwijderd.
Logistiek
Opgelost
- Als vanuit het onderhoud van een artikel van het soort "S" (=Samenstelling) via het menu en de economische voorraad lijst op de samenstelling ging assembleren dan werd de voorraad van de Samenstelling niet goed opgeboekt.
- Als je de picklist opvraagt dan wordt de magazijnlocatie uit de stamgegevens van het artikel getoond, ook als er een locatie in de orderregel staat. Locatiecode wordt nu uit orderregel opgepakt als deze is ingevuld.
- Als je in de schermen D2266 (Materiaal deel 2) of D2208 (Artikelgroep) was dan kon het zijn dat je vastliep op het veld Land van Herkomst. Hier moest je op dat moment (onterecht) wat invullen. Er is een eigenschap toegevoegd aan de verschillende schermen zodat dit veld ook leeg mag blijven.
- In de stamgegevens van de medewerkers werd de leeftijd verkeerd getoond. Dit is opgelost.
Aangepast
- Bij een S artikel (Samenstelling) staat bij de artikelgroep: Geen lotnummers
Echter, bij het invoeren van een assemblage opdracht kan er voor dit artikel toch een batchnummer worden ingegeven op scherm D2582. Bij de assemblage opdracht wordt nu ook gecontroleerd of bij de artikelgroep aan staat dat er geen lotnummer mag worden ingevuld. - Na het kopiëren van een offerte stond de melding: Nieuw Verkoopordernummer 123456. Dit is niet juist. De tekst verkoopordernummer vervangen door offertenummer.
- Vanuit een assemblage opdracht, kan je in het veld samenstelling met SHIFT+F2 naar de samenstelling toe. Je zou verwachten dat je dan gelijk in de juiste samenstelling terechtkomt. Je kwam in een leeg scherm, dit is is aangepast.
- In het overzicht offertenummers kan nu een van-tot-selectie gedaan worden op rayon. Daarnaast is een kolom Rayon toegevoegd op het overzicht.
- Bij artikelen kan je met extra omschrijvingen werken. Voorheen werd er niet gecontroleerd op de data die je wil importeren. De import van extra omschrijvingen is verbeterd. Er wordt nu gecontroleerd of de velden met juiste info gevuld zijn.
- Het is nu verplicht om de Referentie te vullen met Inkoopreferentienummer
bij een verkooporder (E-factuur) aan de overheid. - Het kon voorkomen dat de contactpersoon niet gevuld werd bij het maken van een factuur. Dit is opgelost. Als de naam van de contactpersoon die gebruikt wordt om te versturen leeg is, dan wordt de naam gebruikt van de CP die bij de VO is ingevuld.
Voor de vorige updates klik hier